Flodbådsferie i Polen

med Locaboat Holidays

Masuriske søer i Polen
Beliggende mellem to af de største søer i området er Mikolajki det perfekte udgangspunkt for at udforske Polens vandveje i flodbåd. Denne hyggelige og livlige by er kendt som ”Masuriens Perle”. Hoteller, barer og restauranter byder velkommen tillige med souvenirforretninger med stort udvalg i ravsmykker. Netop ravet har været medvirkende til at gøre egnen kendt. Masurien er kendt som landet med de tusind søer – selv om der reelt er tale om snarere 4000 søer. Mange af disse er forbundet med et netværk af floder og kanaler. Skove med rigt dyreliv kranser søerne – der med rent vand indbyder til svømmeture. Mod syd ligger den fascinerende by Ruciane. Er der tid kan søen Sniardwy krydses. Her skal man være opmærksom på vejrudsigten, da det er forbudt at sejle over ved vindstyrker over 3.
Mod nord kan det anbefales at sejle til trækbroen ved Gizycko – åben fem gange om dagen – videre til Sztynort et af de mest indtagende steder i området. Byen er kendt for sit barokslot med tilhørende parkanlæg.
Men frem for alt er polakkerne et særdeles gæstfrit folk, der hilser turister hjerteligt velkommen. Desuden er prisniveauet – set med danske øjne – meget lavt.